
3D Yazıcılar Ne İşe Yarar?
3D Yazıcılar Ne İşe Yarar?
Sanal ortamlarda tasarlanmış 3 boyutlu nesneleri somut nesnelere dönüştüren cihazlara 3D yazıcı denmektedir. Bugünlerde birçok alanda kullanımını gördüğümüz 3D yazıcılar ne işe yarar sorusu sıklıkla arama motorlarında aranmaktadır.
3D yazıcılar üç boyutlu prototipler tasarlamaktadır. Bunlar doğrudan bilgisayar destekli tasarım (CAD) ya da yazılım tarafından oluşturulan 3B tasarım diyagramları, şekiller ve desenleri kullanarak üretilecek son ürünü bir arada görmemizi sağlar.
3D Yazıcılar Nedir?
3D printer için ek üretim yazıcıları ya da üretim yazıcıları adını da duyabilirsiniz. 3D yazıcıların kullanım amaçları genelde maliyet olarak oldukça uygun olmasından geçmektedir. Makine mühendisleri için bu anlamda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. 3D yazıcıların çalışma mantıkları genelde şöyledir; herhangi bir 3 boyutlu modelin katmanlaşma teknolojisiyle plastiklerini eriterek üst üste yazarak modeli kısa sürede oluşturur. Basım aşaması ise 3 aşamalıdır. Bu aşamaları şöyle açıklayabiliriz;
- Modelleme: kullanıcılar ilk olarak yapmak istedikleri modelleri hazırlar veya hazır olarak bulunan modelleri STL dosya formatına çevirirler.
- 3D Baskı: baskı işlemlerinde obje katmanalar şeklinde üst üste serilmesi yapılır. Bu katmanlar plastik eritme, laser sintering, sterolitografi ya da farklı yöntemler kullanılarak yapılabilir.
- Model Temizleme: en son aşama olan model temizlemede 3D yazıcıyla oluşturulan objeler hatalar ya da destekler tespit edilir. Bu durumda son bir yüzey temizleme aşamasına ihtiyaç duyulur. İyileştirme ya da değiştirme son ölçüye getirme işlemleri de bu kısımda uygulanabilir.
3D Yazıcı Nasıl Kullanabilirim?
3D baskı ya da katkı üretimi, dijital bir dosyadan 3 boyutlu katı cisimler yapma işlemlerine denmektedir. 3D yazıcılar ne işe yarar bu aşamada faaliyet göstererek daha az maliyette daha somut görüntüler elde etmek isteyenlerin sıklıkla başvurdukları bir sorudur. 3D basılı bir nesnenin inşa aşaması, ilave işlemler kullanılması ile elde edilmektedir. İlave işlemelerde nesne üretimleri kadar ardışık malzemeler katmanlarını üst üste inşa ederek kolayca görüntü oluşturmanızı sağlar.
Her şeyin 3D modellemesi ile başladığı bu süreçte kendi çizimlerinizi ya da mevcut bir 3D çizimi hazır indirdiğiniz bir dosya ile bile yapabilirsiniz. Birçok farklı 3D modelleme yazılım aracı olduğundan bu aşamada kendinize en uygun olanı seçmenizde fayda vardır.
Yorum Yap
Bulut Depolama Nedir?
SOSYAL MEDYA DETOKSU
İlgili Yazılar
SOSYAL MEDYA DETOKSU
Sosyal medya detoksu Sosyal medya detoksu, belirli bir süre boyunca sosyal medya platformları...
Nano Teknoloji Nedir?
Nano teknoloji nedir? Temelinde teknolojik çalışmaları ve prensipleri barındıran bir disiplini...
5G Teknolojisi Nedir?
5G Teknolojisi ve önemi gün geçtikçe daha fazla tartışma konusu yaratmaktadır. 5G Tek...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
