
Açma Tarifi
Açma Tarifi
Açma, kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir. Gerek misafir geldiğinde gerekse beslenmeye, işe götürmek için sıklıkla yapılan açma tarifi oldukça merak edilmektedir. Açmalar sade yapılabildiği gibi peynir, zeytin, patates gibi malzemelerde de zenginleştirilebilir. Açma yapmak biraz meşakkatli olsa lezzeti ile tadanları büyülemektedir. Bu yazımızda sizler için açma tarifini vereceğiz.
Açma Malzemeleri Nelerdir?
Hamuru için; 1 kilogram un, 100 gram şeker, 25 gram tuz, 100 gram katıyağ, 50 gram yaş maya, 100 gram sıvıyağ, 500-600 milimetre su.
Üzeri için; 3 adet yumurta sarısı, isteğe bağlı olarak çörek otu.
Açma malzemeleri genel olarak bunlardır. Bu malzemeler ile ortalama olarak 20 ya da 25 porsiyon çıkmaktadır. Ancak porsiyon miktarına göre malzemeleri birbirine paralel olarak çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.
Açma Nasıl Yapılır?
İlk olarak tuz, şeker, katı yağ ve sıvı yağı derin bir kaba koyularak elle ya da mikser yardımı ile yoğurulur. Un, maya ve suyu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur. Hamur toplara ayrılır, yuvarlanır ve 30 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenmiş olan hamur açılarak aralarına tereyağını koyulur ve sarılır. Bu işlemden sonra son şekli verilir ve en az 50 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı olarak çörek otu serpilir. Hazırlanan açmalar 180 derecede 25 dakika pişirilir. Fırından çıkan açmaların lezzetini arttırmak için çeşitli reçeller ve marmelatlar ile servis edebilirsiniz.
Açma Tarifinin Püf Noktaları
Açma tarifinde uygulanan bazı püf noktalar açmalarınızın puf puf olmasını ve daha lezzetli olmasına neden olur. Bu püf noktalara dikkat ederek hastane tipi açmalar yapabilirsiniz. Açma hamuru ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Orta kıvamda olmalıdır. Hamur güzelce yayılmalıdır. Hamura son şekli verildiğinde iyice dinlenmesi gerekir yoksa katmanlanma yapmaz. Hamuru hazırlarken dinlendirme işlemi çok önemlidir. Kalıplama öncesi ve sonrası üzeri kapatılarak dinlendirmek unutulmamalıdır. Mayanın daha hızlı erimesi için kullanılması malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. Açma tarifi ve püf noktaları bu şekildedir.
Yorum Yap
Tavada Erişte Kızartması Tarifi
ETLİ KARALAHANA DOLMASI TARİFİ
İlgili Yazılar
ETLİ KARALAHANA DOLMASI TARİFİ
Etli karalahana dolması tarifi için malzemeler: 15-20 adet karalahana yaprağı 250 gram k...
HINGEL MANTISI TARİFİ
Hingel mantısı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir ve özellikle Gaziantep yör...
KURU PATLICAN DOLMASI TARİFİ
Kuru patlıcan dolması, kış aylarında yapılan ve Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden ...
ET TANTUNİ TARİFİ
Tabii, size tantuni tarifi verebilirim. İşte gerekli malzemeler ve tarif adımları:Malzemeler...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
