Ağız Kokusunun Nedeni Bakın Neymiş

8 Eylül 2020

Ağızda aseton gibi koku oluşan ağız kokusu diyabet olabileceği söyleyen uzmanlar , '' Diyabet, ağız kokusu belirtisi öncelikle dişte sallanma, diş etinde kanama olması, apse oluşması, şişme, iltihap oluşması , ağızda aseton gibi bir koku oluşur. Bu konu hakkında sizler için önemli bilgiler verdi.

Diyabet , genelde göz, sinirlere, böbrek ve kalbe zarar verdiği bilinirken 20 yıl süreye yakın diş etinde enfeksiyon diyabet olduğuna dair bir çok vaka ve klinik çalışma yayınlandı.

Diyabet rahatsızlığında en belirgin ağız içi belirtileri diş sallantıları , diş etinde kanamalar, apse, şişme gibi ağız kokusu oluşur.

Açıkçası diyabete özgü bir ağız kokusu var. Diyabet olanlar da kanda şeker oranı yüksek olur. Bunun tek nedeni şeker hücre içine giremediği için kan dolaşımında kalır.

Böylelikle hücreler, öncelikle beyin dokusu enerji üretebilmek için keton adı verilen bileşikler kullanır. İlaç mümessilin de benzer kökende olan ilaçların isimlerinde son heceler aynı olur. İşte bu nedenle uzman bir diş hekimi diyabet hastasının ağız da oluşan aseton kokusuna farkında olmalı.

İşte burada bu tarz hastaların doğru bilgilendirmek adına ağız belirtilerinden daha fazlası gerekiyor. Bunun için hastaların geçmişteki hastalıklarını ve rutin yaşamında neler yaşandığını ve neler sorması gerektiğini iyi bilmeli.

Diş eti tedavisiyle insülin ihtiyacı azalabilir.

Diyabet hastaları kontrol edilmediğinde kan dolaşımında bozulma oluşur, vücuttaki bağışıklık sistemi düşer ve vücudun mikroplara karşı savunması düşer. İşte bu yüzden ağız , diş eti tedavilerinde sonuç olumsuz etkiler ve iyileşmede düşüş yaşar.

Diş etinde oluşan enfeksiyon ağızda oluşan mikroplar kan dolaşımına girer , ve bu şekilde var olan hastalıkların daha da kötüleşmesine neden olur.

Yapılan araştırmalar , diyabet hastaları diş eti tedavilerden sonra insülin ihtiyacı azaldığı ayrıca kan şekerinde daha kontrollü olduğu görülmüştür.

Ağız kokusunda diş eti iltihabı var ise bunu iyi etmek için yapacağınız ilk şey öncelikle diş eti uzmanına ( periodontolog ) görünmeniz yeterli.

Bu dönemler de mutlaka yapmanız gereken şey dişlerinizi ve diş etinizi günde iki kere fırçalamak , diş aralarını temizlemek için diş ipi kullanabilirsiniz. Özellikle kötü koku oluşumunu önlemek için dilinizi süpürür gibi fırçalamanız yeterli olacaktır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Vücudunuz ürik Asidi Fazla Üretiyor mu ? Çaresi Nedir ve Hangi Besin İyi Gelir

27 Eylül 2023

Vücudumuz bazı besinleri tükettikten sonra ortaya pürinin adı verilen madde ortaya çıkar ve...

Karındaki Şişliğin 5 Sebebi

25 Eylül 2023

Çoğumuz karın şişkinliğinden muzdarip. Nüfusun %15 ile %35 bu şişkinlikten şikayetçidir...

KEMİK ERİME RİSKİNE KARŞI KALKAN !!!

18 Eylül 2023

Kuru eriğin sağlık açısından pek çok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları: ...

KALÇA AĞRISI KANSER BELİRTİSİ Mİ

16 Eylül 2023

KALÇA  AĞRSIKalça ağrısı, kalça ekleminde ve çevresindeki dokularda meydana gelen acı ...