
Amansız Hastalık Nedir?
Amansız Hastalık Nedir?
Halk arasında amansız hastalığa yakalanmış deyimi sıkça kullanılmaktadır. Peki bu amansız hastalık nedir gerçekten de devası yok mudur...
Halk arasında yaygın olarak "amansız hastalığa yakalanmak" deyimi kanser hastalığına yakalananlar için sıkça kullanılır. Kanser hastalığının günümüzde gerçekten de henüz kesinleşmiş bir tedavisi mümkün değildir. Bu nedenle halk arasında amansız hastalık olduğu kanaati sıkça yaygındır. Amansız hastalık kanserin elbette tanı ve tedavi süreci söz konusudur ancak bu yine de kanserin tamamen atlatılması ve bu hastalığın tümden önüne geçilmesi anlamını taşımaz.
Amansız Hastalık Kanser Nedir?
Halk arasında amansız hastalık nedir diye sorulduğu zaman karşımıza çıkan kuşku yok ki kansere yakalanmadır. Kanser vücutta kötü huylu tümörün belirmesi ve söz konusu tümörlerin çok kısa sürede adeta birer virüs ailesi gibi tüm vücudu etkisi altına alması sonucu meydana gelmektedir. Kuşkusuz bu tümörün vücudun tümünü ele geçirmesi hastada ölümle sonuçlanacaktır.
Amansız hastalık olarak kanser genetik bir kalıtsal hastalıktır. Hastanın kendinden önceki iki kuşak kişilerde benzer kanser hastalığının görülmesi o hastanın da aynı sonuçla karşı karşıya kalacağı anlamına gelmektedir. Germline genleri sperm veya eşey hücre genleri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Mutasyonun yayılması ve vücudun çok kısa süre içerisinde tamamını ele geçirmesinde kuşku yok ki sözünü ettiğimiz bu genler etkilidir. Çünkü bu genler koruyucular ve bekçiler olarak adlandırılan ve DNA kodlarının onarımında katkı sağlayan sürecin gerçekleşmemesine ve kötü huylu tömürlerin yaşanmasına neden olmaktadır.
Amansız Hastalık Kanserin Çaresi Var Mıdır?
Kansere yakalanan hastaların amansız hastalık nedir konusunda bu hastalığın devası olup olmadığını araştırması son derece normaldir. Kansere yakalanan hastaların tedavisinde ilaca bağlı kemoterapi uygulanmakla birlikte cerrahi müdahale gerektiren durumla karşılaşılması halinde ameliyat ya da biyopsi de uygulanan tedavi yöntemleri arasında gelmektedir.
Cerrahi müdahale sonucunda tümörün yayılım alanını önlemek veya tamamen durdurmak için doku örneğine alınması gerekmektedir. Doku örneğinin alınmasının ardından tümörlü dokunun saptanarak vücuttan atılması sayesinde kanserin kötü huylu tümörün çok kısa süre içerisinde önüne geçmek mümkün olmaktadır.
Amansız hastalık olarak kanserin tedavisinde günümüzde radyasyon ve kemoterapi uygulamaları yaygınlaşmaktadır.
Yorum Yap
Akdeniz Ateşi Hastalığı Nedir?
İlgili Yazılar
Korona Virüsü Aşıları Yeni Varyantlara Karşı Etkili Midir?
Korona Virüsü Aşıları Yeni Varyantlara Karşı Etkili Midir?Korona virüs, Çin ülkesinde...
Radyoloji Biriminin Kullandığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Alternatif Tıp Tedavi Yöntemleri
Alternatif Tıp Tedavi YöntemleriHomeopati, kişiye özgü uygulanabilen bir alternatif tedavi ...
Korona Virüs Aşısının Pandemiye Etkisi
Korona Virüs Aşısının Pandemiye EtkisiPandemi kıtalar arası yayılma özelliği olan salg...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
