
En Büyük Günahlar Nelerdir?
En Büyük Günahlar Nelerdir?
Bugüne kadar indirilmiş tüm semavi dinlerde temel amaç insanların davranışlarını düzenleyerek onları iyilik yapmaya sevk ederek yanlış davranışlardan kaçınmalarını sağlamaktır. Bunun için indirilen semavi dinlerin temel amacı ve ilk söylemleri sev, dürüst ol, yaşat ve oku olmuştur. İnsan yaratılışı gereği pek çok duygu durumunu aynı anda yaşayabilen ,unutan ve şaşıran bir varlıktır. Kazandığı deneyimlerden ders çıkarmayarak aynı yanlışı defalarca yineleyen insan toplulukları için yol gösterici nitelikte indirilen semavi dinlerin kendilerine zarar verdiğinden yasakladığı bir takım eylemler bulunmaktadır. En Büyük Günahlar Nelerdir? Sorusu bu nedenle pek çok insan tarafından araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Bu günahlar;
- Yaradana ortak koşmak ve başka tanrılara inanmak en büyük günahlardan kabul edilmektedir.
- Haksız yere birine zarar vermek ve canına kast etmek en büyük günahlardan biridir. Dünyaya gelmiş her canlının ister insan olsun ister hayvan haksız yere öldürülmesi dinen de en sakıncalı fillerden biri olmaktadır.
- Birine karşı haksız yere yapılan şahitlikte en büyük günahlardan biri olarak kabul edilmektedir. Dürüstlük tüm semavi dinlerde temel kavramlardan biri olduğundan kişilerin sadece şahitlik esnasında değil tüm hayatı boyunca her koşulda dürüst olmaları ve yalan söylememeleri beklenmektedir.
- Başkalarının hayatını etkileyecek şekilde yapılan tüm faaliyetler dinen günah olarak nitelendirilmektedir. Bu davranışlara örnek olarak yapılan büyü ve sihir gibi faaliyetlerde İslam dininde yasaklanan eylemlerdendir.
- En büyük günahlardan biri de anne ve babaya haksız yere karşı gelmek onlara karşı asi tutumlar sergilemektir. Tüm dinlerin ortak özelliği sevgi üzerine kurulmuştur. Bu nedenle en başta en yakınlar olmak üzere tüm yaratılan canlıları koşulsuz sevmek ve onlara karşı düzgün davranışlar sergilemek inancın temel kavramlarını oluşturmaktadır.
- Kul hakkı en büyük günahlardan biri olarak kabul edilmektedir. Günlük yaşantımızda yapabildiğimiz başkasının hakkına gasp eden tüm faaliyetler günah olarak kabul görmektedir.
- İslam dininde kabul görmeyen davranışlardan olan kibir, kalp kıran davranışlar sergilemek, başkasının hakkında dedikodu yapmak gibi eylemlerde günah olarak nitelendirilmektedir.
Yorum Yap
Şinto Nedir?
PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÜNNETLERİ
İlgili Yazılar
PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÜNNETLERİ
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatı boyunca uyguladığı davranışlar ve söyleml...
Felak Suresi ve Anlamı
Felak Suresi ve AnlamıKur’an-ı Kerim’i yeni öğrenmeye başlayanlar Felak Suresi ve anlam...
Son İndirilen Sure Hangisidir?
Nas Suresi ve Anlamı
Nas Suresi ve AnlamıKur’an-ı Kerim’in son suresi olan Nas Suresinin Anlamı meraklı okurl...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
