Geleceğin Meslekleri

19 Temmuz 2021

Geleceğin Meslekleri  

Meslek seçimi hayatta verilen en önemli kararlardan birisidir. Meslek seçimi yapılırken, yalnızca kazanılacak olan para değil, bununla birlikte uzun seneler günün en verimli saatlerinde neye ilgi duyulduğu da seçilir. Bu konuları göz önünde bulundurarak çağın şartlarına uygun olan bir meslek seçimi yapılması gerekmektedir.  

 

 

Yapay Zekâ Mühendisliği  

Yapay zekâ, hayatın her alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Hayatın önemli bir parçası haline gelmiş olan yapay zekâ teknolojisi günden güne gelişiyor ve fonksiyonel çözümler sunmaktadır. Özellikle altyapılarını son teknolojiyle donatan büyük şirketler, bu alandaki gelişmeleri büyük bir heyecan ile takip ediyor ve bu alanda oldukça iyi yatırımlar yapıyor. Bu da önümüzdeki senelerde yapay zekâ üzerine çalışacak bireylere büyük bir ihtiyaç olacağını göstermektedir.  

Geleceğin meslekleri arasında olan yapay zekâ mühendisliği, her sektörde yeri olan bir meslektir. Sağlıktan bankacılık sektörüne, inşaattan tekstil sektörüne kadar her yerde devreye giren yapay zekâ üstünde çalışmak için yazılım, algoritma, büyük veri teknolojisi ve matematiğe iyi derecede hâkim olmak gerekmektedir.

 

 

 

Robotik Mühendisliği  

Bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkan robot teknolojisi artık birçok boyutu ile gerçek olmuştur. Daha fazla gelişme potansiyeline sahip robot teknolojisi pek çok sektörde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Örnek olarak, üretim hatlarının başında robot görmek artık şaşırtıcı değildir. Ameliyat esnasında devreye giren ameliyat yardım robotları sağlık alanında fark yaratmaktadır.  

Robotik Mühendisleri uygun olan yazılımı hazırlayarak robotlar için görevi tanımlamaktadır ve bu görevin nasıl yapılacağı hakkında gerekli koordinasyonları ve komutları düzenlemektedir. Robotik mühendisi olabilmek için fen ve matematik alanlarında yetkin olmakla beraber bilgisayar, yazılım ve algoritmalarda da kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.  

 

 

Siber Güvenlik Uzmanlığı  

Teknoloji denince akla ilk gelen sorulardan birisi de “Dijital ortamda ne kadar güvendeyim?” olmaktadır. Korsan saldırıları, site hack'leri pek çok kişi ya da kurumların başına gelebilmektedir. Bununla birlikte kurumsal bilgiler dışarı sızabilmektedir. Bu konu siber ağların en güncel, en son güvenlik ağları ve teknolojik ekipmanları ile korunmasını gerekli kılmaktadır.  

Bu durum geleceğin meslekleri arasında siber güvenlik uzmanlığının diğer meslekler arasında öne çıkmasını sağlamaktadır. Günümüzde kişilerin, devlet kurumlarının ya da şirketlerin pek çok özel ve önemli bilgileri sanal ortamda saklanmaktadır. Bu bilgilerin saklandığı bölgelere olası bir saldırı durumundaysa ciddi problemler yaşanabilmektedir. Bu durumda devreye giren siber güvenlik, teknoloji saldırılarına karşı koruyucu olan bir kalkan görevi görmektedir.  



 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Borsa İstanbul Hakkında Bilgiler

31 Mayıs 2022

Borsa İstanbul Hakkında Bilgiler2013 yılına kadar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası adı ...

Ekonomi ve İktisat Farkı Nedir?

31 Mayıs 2022

Ekonomi ve İktisat Farkı Nedir?İktisat ve ekonomi terimleri genellikle aynı anlamlarda kulla...

Piyasa Değerine Göre Şirketler

28 Mayıs 2022

Piyasa Değerine Göre ŞirketlerAraştırma ve değerleme şirketlerinin vermiş olduğu verile...

Corona Virüsün Dünya Ekonomisine Etkisi Nelerdir?

26 Mayıs 2022

Corona Virüsün Dünya Ekonomisine Etkisi Nelerdir?Corona virüs ülkemizi ve dünyada yer alan...