
Kış Hastalıklarına Karşı En Etkili Reçete Nedir?
Kış Hastalıklarına Karşı En Etkili Reçete Nedir?
Kış hastalıklarına karşı en etkili reçete nedir sorusu kış aylarına yaklaştıkça en fazla merak edilen ve araştırılan konular arasındadır. Kış aylarında, soğuk havanın etkisi ile oluşan hastalıkların insanlar tarafından pek fazla önemsenmemesi, hastalığın daha ileri evrelere taşınmasına ya da hastalığın yeniden yaşanmasına neden olmaktadır.
Kış ayların geldiğinde insanların en fazla grip, soğuk algınlığı, nezle, farenjit, sinüzit, larenjit, bronşit, zatürre ve orta kulak iltihabı gibi hastalıkların şikâyetleri de artmaktadır.
Kış Hastalıkları Kime, Nasıl Bulaşır?
Kış mevsimi geldiğinde oluşan enfeksiyonlar en fazla çocukları, yaşlıları, hamileleri ve kronik rahatsızlığı olan bireyleri etkilemektedir. Kış aylarında soğuk havaya uyum sağlamak adına vücut daha fazla enerji harcamaktadır. Bu enerji ihtiyacı karşılanmadığı zaman vücut direncimizde azalmaktadır. Enfeksiyonlara daha kolay yakalanmamızın sebebi budur.
Kış hastalıklarına karşı en etkili reçete bu noktada işimize yaramaktadır. Çoğunlukla kış mevsimlerinde görülen enfeksiyon virüslerinin buluşması, hastalığı taşıyan kişilerin öksürmesi veya hapşırmasıyla havaya yayılan mikropları sağlıklı insanların soluması, mikropların olduğu eşyalara temas edilmesinin ardından, ellerimizi yüzümüze sürmemiz ile de oluşmaktadır.
Bir başka deyişle virüsler, kapı kolları, bilgisayar klavyeleri, telefon gibi ortak kullanılan eşyalar ile de bulaşabilirler. Hastalığın belirtilerinin başlamasının ardından 24 saat öncesi ve sonrası 5 günde bireyin hastalığı çevresindekilere bulaştırma ihtimali artmaktadır. Enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların belirtileri;
- Ateş
- Boğaz arısı
- Burun akıntısı
- Öksürme
- Hapşırma
- Kaslarda ve eklemlerde ağrı hissi
- Baş ağrısı (zonklama)
- Halsizlik
Kış hastalıkları genelde bir ya da iki hafta içerisinde iyileşebilmektedir. Ancak normalin dışında bazı hastalıkları olan kişilerde ve bağışıklığı çok düşük olan bireylerde daha farklı seyir edebilir. İlerleyerek zatürree gibi hastalıklara kadar da ilerleyebilir.
Kış Hastalıklarından Korunma Yolları
Uzman hekimlerin tavsiyelerine göre kış hastalıklarına karşı en etkili reçete bir hekime başvurarak kış aylarına girmeden grip aşıları yapılabilir. Kirli ve soğuk ortamlardan uzak durmak, kapalı alanlarda çalışılıyorsa sık aralıklarla ortamı havalandırmak, ortamda hasta birisi varsa maske ve mesafe kuralına dikkat etmek, elleri dezenfektan kullanarak yıkamak olabilir. Ayrıca soğuktan korunmak için hava sıcaklığına uygun yünlü ve pamuklu kıyafetler giyinmek, dışarıda atkı, bere kullanmak önemlidir.
Eğer bulaşıcı soğuk hastalıklara yakalandı iseniz hemen uzman bir hekime başvurmalı, antibiyotik kullanımı ve A, E, C gibi vitamin takviyesi alınmalıdır. Bunlara ek olarak nane limon, kış meyvelerinden kaynatılarak meyve çayları yapmak ve bolca dinlemek sizi kendinize getirecektir. Hastalıklardan korunmak için bol meyve ve sebze tüketmeli, yeme alışkanlıklarımıza ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.
Yorum Yap
KEMİK ERİME RİSKİNE KARŞI KALKAN !!!
İlgili Yazılar
Vücudunuz ürik Asidi Fazla Üretiyor mu ? Çaresi Nedir ve Hangi Besin İyi Gelir
Vücudumuz bazı besinleri tükettikten sonra ortaya pürinin adı verilen madde ortaya çıkar ve...
Karındaki Şişliğin 5 Sebebi
Çoğumuz karın şişkinliğinden muzdarip. Nüfusun %15 ile %35 bu şişkinlikten şikayetçidir...
KEMİK ERİME RİSKİNE KARŞI KALKAN !!!
Kuru eriğin sağlık açısından pek çok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları: ...
KALÇA AĞRISI KANSER BELİRTİSİ Mİ
KALÇA AĞRSIKalça ağrısı, kalça ekleminde ve çevresindeki dokularda meydana gelen acı ...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
