Mikro Enjeksiyon Yöntemi Nedir? Hangi Tedavilerde Uygulanır?

16 Nisan 2022

Mikro Enjeksiyon Yöntemi Nedir? Hangi Tedavilerde Uygulanır?

Mikro enjeksiyon yöntemi sağlıklı bir şekilde toplanan yumurtaların ve canlı spermler ile uygun koşullarda enjeksiyon yöntemi ile döllenmesi işlemine verilen addır. Son dönemde gebelik oluşturma ile ilgili gelişen tekniklerden bir olan mikro enjeksiyon tedavisinde toplanan yumurtalar canlı olan spermler aracılığı ile döllenmekte ve rahim benzeri bir ortamda uygun koşullarda döllenme işleminin tamamlanması beklenilmektedir.  Mikro Enjeksiyon Yöntemi Nedir? Hangi Tedavilerde Uygulanır? Sorusu bir çok kişinin duyduğu ama tam olarak bilmediği konular arasındadır. Bu yöntem doğal yollardan gebelik şansı elde edememiş bireylerde kullanılan bir yöntem olmaktadır. Doğal yollardan gebelik oluşmamasının pek çok farklı sebebi olabileceği gibi bazı durumlarda çiftlerin ikisinde de herhangi bir problem olmamasına rağmen sebebi belirsiz gebelik oluşumu olamayabilmektedir. Bazı durumlarda ise bu yönteme başvurmanın sebebini sperm sayısının yeterli sayıda olmaması, şekil bozukluğu fazla olan spermler, yumurta sayısının düşük olması, polikistik over gibi problemler, rahim içi kistler ve oluşumlar ve buna benzer pek çok sebep neden olabilmektedir. Mikro enjeksiyon yönteminde çeşitli uyaranlar sonucunda olgunlaşan yumurtalar uzmanların belirlediği tarihte rahimden toplanmakta ve sonrasında yine canlı olarak alınmış spermlerin yumurta hücrelerine enjekte edilmesi yolu ile döllenme işlemi başlatılmaktadır.

Mikro Enjeksiyon Yöntemi Ne Kadar Sürer ?

Mikro enjeksiyon işleminde toplanan canlı ve olgunlaşmış yumurtalara canlı spermler enjekte edilmektedir. Bu işlemde kaç tane yumurtanın dölleneceği konusu süreyi belirleyen faktörlerden olmaktadır. Genellikle işlem on beş veya yirmi dakika arasında değişen sürelerde tamamlanmaktadır.

 Mikro Enjeksiyon Yönteminde Başarı Şansı Nedir?

Bu yöntemde başarı şansı oldukça yüksek olup işlemin başarıya ulaşması toplanan yumurtaların ve spermlerin kalitesi ile ilgili olmaktadır. Spermler yumurta üzerine enjekte edildiğinden klasik tüp bebek tedavisinden daha fazla başarı şansına sahip bir uygulamadır. Döllenmeye bırakılan yumurtanın uygun ortamlarda saklaması da başarı şansını etkileyen faktörlerdendir. Günümüzde bu yöntemin uygulanması sayısı oldukça artmış olup toplanan yumurtaların %50 ve %70 arasında değişen ortalamalarda döllendiği gözlenmektedir. Burada ki başarı şansını etkileyen en baş unsurları yumurtanın ve spermin kalitesi oluşturmaktadır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

TAVUKLU BAMYA TARİFİ

17 Haziran 2023

Tavuklu bamya, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir ve özellikle yaz aylarında taze b...

Bu Fotoğrafta Gördüğünüz Şey Sizin Kişiliğinizi Anlatacak

10 Aralık 2020

Ünlü test yaratıcısı Hermann Rorschach, mürekkep lekeleri ile kişilerin resimde gördüğü...

Matematik dersine verimli çalışmak için neler yapılır?

11 Aralık 2021

Matematik dersine verimli çalışmak için neler yapılır?Matematik dersine verimli çalışma...

Izgarada Somon Tarifi

16 Mart 2022

Izgarada Somon TarifiSomon balığı protein açısından en zengin deniz ürünlerinden biridir...