
Sanal Gerçeklik Nedir?
Sanal Gerçeklik Nedir?
Her insan hayatında üzüntü, sıkıntı, stres yaşamakta, bu durumlar da en çok psikolojik sağlığı etkilemekte olup, kişiler ilk başlarda anlayamasalar da sonrasında kötü etkilenmekte ve çare aramaya başlamaktadır. İşte sanal gerçeklik tedavisi de bu yöntemlerden biri olmaktadır. Dünya üzerinde yaşayan her kişi bazen kötü zamanlar geçirir. Bu kötü zamanlarla bazen başa çıkılabilir ancak bu süre zarfında kişiler psikolojik olarak yıpranır, kişilerse bu yıpranmayı ve tahribatı geç algılayabilir. Bu geç algılama sebebiyle de anksiyete bozuklukları, panik atak, depresyon gibi sonucu ruhi ve fiziki olarak çok ciddi olabilecek rahatsızlıklara yol açar. Klasik terapilerin, ilaçların tek başına yeterli gelmediği durumlarda bu tedavi yöntemi iyi bir alternatif olabilmektedir.

Sanal Gerçeklik Tedavisi
Kişiler yaşadıkları stresler dışında çeşitli sebeplerle korku ve endişe yaşayabilir. Bu durumlar çoğu kez geçici olabilmekle beraber, ilerlediğinde bir yılgı haline gelebilir. Kişiler çoğu zaman bu yılgılarla yaşamaya çalışır veya sözlü terapilere katılır ancak bu rahatsızlıklar hızlı ilerleme kaydederek kişide, kaygı bozukluğu, konsantre olma sorunları, yalnız kalamama, nefes ve kalple ilgili problemler, tansiyon problemleri, uykusuzluk, dalgınlık gibi birçok yaşamını olumsuz etkileyen sorunlar meydana getirmektedir. Sanal gerçeklik tedavisi ile kişinin yaşadığı korku veya yılgı her ne ise sanal bir ortamda, özel gözlük aracılığıyla o korku ve yılgının seanslar halinde derecelendirerek üzerine gidilir. Ayrıca, bu tedavi yöntemi geliştirilerek bedensel engelli bireylerin fizik tedavi ve rehabilitasyon seanslarında da kullanılır. Yine bu yöntemle, engelli bireylerin el-kol becerilerinin veya ayak-bacak ile ilgili sıkıntılarının azaltılarak geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Sanal Gerçeklik Tedavisi ile Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?
Aşağıdaki hastalıklardan yaşıyorsanız sizde bu tedaviyi deneyebilirsiniz. Bu hastalıklar ise şöyledir;
- Yükseklik korkusu
- Haşere korkusu
- Her türlü kapalı alana girme korkusu
- Düşme korkusu
- Uçak korkusu
- Yalnız kalma veya kalabalık ortamda kalma korkusu
- Hırsızlık yaşama korkusu
- Panik atak
- Anksiyete bozukluğu
- Psikolojik sebeplere dayanan depresyon
- Kedi, köpek, kuş, balık gibi hayvanlardan zarar görme korkusu ve
- Bazı fiziki engellilik durumları olabilmektedir.
Sanal Gerçeklik Tedavisinde Dikkat Edilen Unsurlar
Sanal gerçeklik tedavisi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon kapsamında da bazı fiziksel rahatsızlıklar için hem iyileştirici hem de destekleyici tedavi uygulanır. Bu tedavinin asıl ve en önemli amacı ise, kişilerin yaşadıkları psikolojik rahatsızlıklar ve kaygıları iyileştirmektir. Bunun için yukarıda belirtildiği üzere, özel gözlük yardımıyla hayali bir ortam oluşturulur. Bu tedavi sırasında kişiye baş, kalp ve nabız bölgelerinden elektrotlar bağlanır. Bu sayede kişi tedavi süresince fiziki takibe alınır. Aksi durumda kişiye müdahale edilir.
Yorum Yap
Web Site Güvenliği Nasıl Sağlanır
SOSYAL MEDYA DETOKSU
İlgili Yazılar
SOSYAL MEDYA DETOKSU
Sosyal medya detoksu Sosyal medya detoksu, belirli bir süre boyunca sosyal medya platformları...
Nano Teknoloji Nedir?
Nano teknoloji nedir? Temelinde teknolojik çalışmaları ve prensipleri barındıran bir disiplini...
5G Teknolojisi Nedir?
5G Teknolojisi ve önemi gün geçtikçe daha fazla tartışma konusu yaratmaktadır. 5G Tek...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
