Teknolojinin Gelecekte Doğuracağı Yeni Meslek Alanları Neler Olacaktır Veya Olabilir?

7 Kasım 2021

Teknolojinin Gelecekte Doğuracağı Yeni Meslek Alanları Neler Olacaktır Veya Olabilir?

İş sektörleri gelişen teknolojiye ayak uydurmak için, yenilik yapmak zorundadır. Genellikle her iş kolu sermaye sürekliliği ve sürdürülebilir bir gelişim için teknolojiyi yakından takip eder. Endüstri 4.0 ile işyerleri işçi sayısını azaltırken, geliri de buna bağlı olarak arttırmaktadır. Nesnelerin İnternet'i ile birlikte yapay zeka teknolojileri, birçok alanda insanların yerini almaya başladılar. Makineler üretim alanlarında yapay zeka desteği ile çalışırlar, aynı zamanda yapay zeka insanlara ihtiyaç duymadan kolaylıkla verimliliği analiz edebilir. Gelişen teknoloji birçok olumsuz durumu da beraberinde getirmektedir. Yapay zeka ve makine öğrenimi birçok insanı işinden edebilir. Mevcut iş kollarını kapatabilir, yeteri kadar iş imkanı sağlayamayabilir.

 

 

Teknolojinin Yakın Zamanda Doğurduğu ve Doğuracağı Meslekler

1-Asteroit Madencisi

Asteroitlerin içerisinde çok fazla kaynak ve mineral bulunmaktadır. Asteroit madenciliği mevcut hammadde sorunlarını çözerek, hammadde sorununa bir yenilik getirebilir. Güneş sistemi asteroitler ile doludur. Bu asteroitler altın ve elmas gibi değerli madenlerle doludur. Dünya çevresinde de birçok farklı asteroit bulunabilir, şu an bu işin önünde ki en büyük engel maliyet ve sürdürülebilirliktir. Aynı uzay araçların gidiş ve dönüş için tek parça halinde kullanabilirsek bu sorun büyük ölçüde çözülecektir. Aynı zamanda asteroitler zengin birer su kaynağıdır. Asteroitler dünya üzerinde bulunan su rezervlerinin kaynağı olarak görülmektedir. İnsanlığın farklı gezegenlerde kurmak istediği kolonilerin, su ihtiyacı yakın bir gelecekte asteroitler tarafından karşılanabilir.

2-Gıda kimyacısı

Artık dünya nüfusu hiç olmadığı kadar yüksek, mevcut kaynaklar artık insanları beslemek için yetersiz kalmaya başlıyor. Bu zorlu şartlar altında, gıda sektöründe başlayan birkaç yenilik, gıda sorununu çözmeye hiç olmadığı kadar yaklaştı. Gıda kimyacısının görevi insanları daha kolay besleyebilmek için çözümler üretmektir. Gıdaları oluşturan bileşenlerin incelenmesi ve onların yapay olarak üretilmesi zorlu bir süreçtir. Bu meslek grubunun asıl amacı doğa ürünleri olduğundan çok daha ucuza üretmektir. Aynı zamanda bulduğu yöntem sürdürülebilir olmalı ve çevreye minimum zararı vermelidir.

3-Veri Analisti

Eğer veri tabanı analisti olmayı hedefliyorsanız excell, pyhton ve sql gibi alanlarda da ustalaşmanız gerekmektedir. Online alışveriş uygulamalarının yaygınlaşması ile birlikte veri tabanı analistlerine hiç olmadığı kadar ihtiyaç var. Aslında veri tabanı analistlerine birçok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Pandemi ile birlikte hayatımızda birçok yenilik oldu, insanlar internette hiç olmadığı kadar fazla vakit geçirmeye başladılar. İnsanların Internet'te geçirdiği vakit arttıkça, veri tabanı analistleri için daha çok iş imkanı doğuyor. Veri analisti olmak birçok zorluğu da beraberinde getirmektedir. Mevcut verileri taramanız, yeni veriler oluşturmanız ve hatalı verileri tespit edip düzeltmeniz gerekir.

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

SOSYAL MEDYA DETOKSU

1 Mayıs 2023

Sosyal medya detoksu Sosyal medya detoksu, belirli bir süre boyunca sosyal medya platformları...

Nano Teknoloji Nedir?

17 Eylül 2022

Nano teknoloji nedir? Temelinde teknolojik çalışmaları ve prensipleri barındıran bir disiplini...

 5G Teknolojisi Nedir?

17 Eylül 2022

     5G Teknolojisi ve önemi gün geçtikçe daha fazla tartışma konusu yaratmaktadır. 5G Tek...