
Uçan Arabalar Ne Zaman Kullanılacak?
Uçan Arabalar Ne Zaman Kullanılacak?
Uçan arabalar ne zaman kullanılacak? sorusu merak konusu olmaya başlamamıştır. Son yıllarda gelişen teknolojiler ışığında her bireyin hayalini kurmaya başladığı uçan araçların varlığı dünya üzerinde bir çok noktadan yaşanan trafik sorununa da çözüm getirebilecek son derece önemli bir icattır. Bu teknoloji ile yakından ilgilenen ve çalışmalar sürdürmeye başlayan bir çok şirket aktif halde çalışmalarını sürdürmektedir.
Toyota ve volvo ile lotus ana şirketi olan geely uçan otomobiller üzerinde çalışmalarını başlatan şirketlerdir. Geely, terrafugia adındaki uçan araçlar üzerine çalışmalar sürdüren şirketi satın alırken, cartivator grubuna toyota tarafından daha şimdiden 322 bin euroluk bir yatırım yapmış bulunmaktadır.
Uçan Arabalar Nasıl Tasarlanacak?
Uçan arabalar ne zaman kullanılacak? sorusu ile birlikte uçan araçların nasıl olacağı da insanlar tarafından merak edilmeye başlanmıştır. Bu bağlamda uçağı andıran ve otomobile benzeyen, ikisi arası bir görüntü sunabilen bir tasarım olabileceği düşünülmektedir. Küçük kanatları olan bu otomobiller için kesin tasarımın nasıl olacağı henüz bilinmese de kanat ilavesi olacağı bilinen bir gerçektir.
Uçaklar için oluşturulan pist alanlarının aynı zamanda araçlar için oluşturulması son derece güç olduğu için konu üzerine çalışmalar sürdüren şirketler, dikey kalkış ve dikey iniş modeli üzerine çalışmalar sürdürerek, pist zorunluluğunu ortadan kaldırmak için uğraş vermektedir. Ancak bu çalışmalarda hem maliyeti yüksek hem de üstün düzeyde pilotluk becerisi gerektirdiği için değerlendirilme aşamasındadır. Çünkü uçan araçların yaygınlık kazanabilmesi için herkes tarafından rahatça kullanılabilmesi ve ucuz olması gerekmektedir.
Neden Uçan Arabalar Gündemde?
Trafik sorununun çözülmesi için önemli bir adım olacak olan uçan arabalar ne zaman kullanılacak? sorunsalı son dönemlerde gündemi meşgul eden önemli bir konu haline gelmiştir. Uçan arabalar yolda ya da gökyüzünde hareket edebilecek şekilde tasarlanarak seçenekleri çoğaltıp trafiğin daha verimli hale gelebilmesi için tasarlanmaya başlanacaktır.
Türkiye de uçan araçlar konusunda girişimde bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Cezeri adı ile tasarlanacak olan bu aracın piyasaya sürülmesi yaklaşık olarak 15 yıl kadar sürecektir. Deneme uçuşunu da tamamlayan bu araç yerden 10 metre kadar yükselebilmektedir.
Yorum Yap
Uzay Teknolojisi
SOSYAL MEDYA DETOKSU
İlgili Yazılar
SOSYAL MEDYA DETOKSU
Sosyal medya detoksu Sosyal medya detoksu, belirli bir süre boyunca sosyal medya platformları...
Nano Teknoloji Nedir?
Nano teknoloji nedir? Temelinde teknolojik çalışmaları ve prensipleri barındıran bir disiplini...
5G Teknolojisi Nedir?
5G Teknolojisi ve önemi gün geçtikçe daha fazla tartışma konusu yaratmaktadır. 5G Tek...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
