
Yeşilliklerin Faydaları Nelerdir?
Yeşilliklerin Faydaları Nelerdir?
Herkes yeşilliklerin çok faydalı olduğunu bilir. Ancak çoğumuz onun gerçek iyileştirici özelliklerinden habersiziz. Bugünkü yazımızda yeşilliklerin iyileştirici özelliklerini ele alacağız. Yeşil yaprakların faydaları nelerdir? sorusunun cevabı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Reyhan
Kan dolaşımını hızlandırır, solunum yollarını temizler, kan şekerini düzenler, vücudu serbest radikallerden korur, antienflamatuar ve antelmintik özelliklere sahiptir.
Kereviz
Vücudu neoplastik hastalıklardan korur, mantar öldürücü ve antelmintik özelliklere sahiptir, sindirim ve dolaşım süreçlerini iyileştirir, böbrekleri temizler, kardiyovasküler sistem için faydalıdır.
Dereotu
Sindirim sistemi için çok faydalıdır, kandaki şeker ve kolesterol seviyelerini düzenler. En son bilimsel araştırmalar, dereotu ve tohumlarının güçlü kanser önleyici etkileri olduğunu gösteriyor.
Yeşil soğan
Antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve güçlü bir afrodizyak etkisi vardır. Yeşil sebzeler arasında olan yeşil soğan birçok salataya ve yemeğe de lezzet katmaktadır.
Maydanoz
Böbrekler ve dolaşım sistemi için çok faydalıdır, kanser önleyici özelliklere sahiptir.
Kişniş
Güçlü antiseptik, antienflamatuar ve bakterisit özelliklere sahiptir, ödemle savaşır, böbrekleri temizler ve oradaki tuzu ve kumu dışarı atar.
Ispanak
Kan içeriğini olumlu etkiler, bağırsakların verimini arttırır, kabızlığı giderir, folik asit içerdiği için hamilelere iyi gelir. Ayrıca ıspanak en çok tüketilen sebzelerden biridir. Ispanak demir, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve proteinin yanı sıra A, C, E ve B vitaminleri açısından da zengindir. Vücudu güçlendirir ve dayanıklılığı arttırır. Anemiye iyi gelir. Şeker hastalığına iyi gelir. Boğaz ve göğüs rahatsızlıklarına faydalıdır. Görme bozukluğu problemleri için de oldukça faydalı yeşillikler arasında gelmektedir.
Tarhun
Ülkemizde az bilinen bu yeşil bitkinin sağlığa çok önemli faydaları vardır. Tarhun'un faydalarından biri de sindirim sürecini iyileştirmesidir. Yağlı ve ağır yemekler yerken, tarhun kullanılarak sindirim süreci hızlandırılabilir. Mide aktivitesini arttırır. Tarhun, ağız ve damakta iltihap oluştuğunda çok faydalı bir malzemedir. Diş ve baş ağrılarında tarhun kullanılması da faydalıdır. Bu bitki aynı zamanda solunum yollarını tedavi etmek için de kullanılır. Tarhun, konteynerin duvarlarındaki sorunları gidermek için de kullanılabilir. Bu aromatik bitki aynı zamanda kanı temizler ve idrar söktürücü etkiye sahiptir.
Yorum Yap
At Kestanesinin 15 Dikkat Çekici Faydası
Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?
İlgili Yazılar
Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?
Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...
Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?
Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...
Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri
Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...
Gül Suyu Nedir?
Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...
Takip Edin
Yakın Zamanda Gönderilenler
